5 - Звездна почивка в Бодрум - 27.09-05.10.2024г.
9 дни
Мистична Странджа - 18 Октомври – 20 Октомври 2024
3 дни
Купон по Сръбски - 26 Октомври - 27 Октомври 2024г
2 дни
Източни Родопи - 14 Септември - 15 Септември 2024г
2 дни
Видимско пръскало - 08.09.2024г.
1 дни

Коледен базар в Букурещ - 14.12.2024г

Букурещ
45 лева
1 ден
Автобус

Програма

 

Отпътуване в 06:00 ч. от Велико Търново/Попово по маршрут Русе - Гюргево – Букурещ. Пристигане в Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като “Малкия Париж”. Посещение на Коледния базар в Букурещ. Базарът се провежда по традиция всяка година около Коледа по подобие на немските коледни базари и се разполага на площада пред университета. Над 100 дървени сергии примамват с красиви ръчно изработени изделия: носии, керамика, бродирани тъкани, икони, магнитчета, чинии, дървени и кожени изделия,маски, интересни бижута, музикални инструменти,ръчно рисувани сувенири и коледни играчки,др. Заедно ще имаме възможност да се насладим на прекрасната Коледна елха, а малките туристи да се срещнат с Дядо Коледа и да се качат на открита въртележка. Там може да се опитат и различни румънски специалитети, традиционни кашкавали и сирена, пушени месни деликатеси, вкусни сладкиши, греяно вино, румънска ракия, десетки видове хляб и козунаци. Следва свободно време в търговския център "Афипалас Котрочени", един от големите търговски центрове, разположен в близост до Президентския дворец. Ще завършим с панорамна обиколка на Коледен Букурещ - Триумфалната арка, Атинеума, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Победата, Кралския дворец. Връщане във В.Търново/Попово около 22:00ч.

 

Цената включва: 

  • транспорт с лицензиран автобус/микробус - според броя записани туристи;
  • пътни такси;
  • екскурзоводско обслужване;
  • медицинска застраховка 

 

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер.

 

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт; 

За деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

 

Забележки: 

Агенцията си запазва правото да промени последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти. 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 5 дни преди датата на тръгване.